Tangens
Udeležba na spletnih delavnicah

Udeležba na spletnih delavnicah

Spletnih delavnic ne snemam.

Organizirajte se tako, da boste lahko ves čas sodelovali na delavnici.

Kaj boste potrebovali?

Za spletno delavnico potrebujete nekaj več opreme, kot za webinar. Brez spodaj navedene opreme bi bili prikrajšani vi in ostali udeleženci s katerimi boste sodelovali v manjših skupinah. Če vam kaj manjka, razmislite o smiselnosti udeležbe na spletni delavnici,

Za uspešno delo potrebujete:

  • spletno kamero (video prenos je pogoj za udeležbo na spletnih delavnicah, sploh takšnih, kjer obravnavamo veščine)
  • zvočnike ali slušalke
  • mikrofon (Če boste uporabljali prenosnik, je verjetno mikrofon že vgrajen, boljše pa se vas bo slišalo, če boste uporabljali samostojen mikrofon ali slušalke z mikrofonom. Odlična rešitev so slušalke z mikrofonom, ki jih običajno dobite ob nakupu pametnega telefona – vtikač mora imeti 3 črtice – glejte opombo*).
  • dovolj velik zaslon, da boste na njem videli dve odprti aplikaciji: Zoom in spletni brskalnik ali pdf ali docx gradivo.

Če se boste prijavili v Zoom preko spleta, bo lažje če imate na svojem računalniku nameščena dva brskalnika – Firefox, Google Chrome, Explorer ali Edge, Safari. V enem boste imeli Zoom, v drugem pa druge datoteke, ki jih boste potrebovali za lažje delo na delavnici.

Idealno bi bilo, ko bi imeli dva ekrana. En je lahko kar domači televizor s HDMI vhodom.

Tudi nasploh se izkaže, da dva ekrana bistveno povečata storilnost pisarniškega dela.

Pametni telefon in tablica za delavnico nista primerni.

Opomba

*) Če ima vaš računalnik ločen vhod za mikrofon in izhod za slušalke/zvočnike, boste v tem primeru potrebovali še podoben razdelilnik kot ga prikazuje slika.

Primerno osvetlitev: zlasti pri delu v parih in v majhnih skupinah je pomembno, da se dobro vidi vaš obraz, oči in tudi morebitne predmete, ki jih boste uporabljali pri komunikaciji z ostalimi člani. Tu si lahko ogledate nekaj nasvetov, kako dobro izgledati na spletnem dogodku. Tudi če ne razumete angleško, boste prepoznali ključna sporočila.

Pametni telefon je koristno imeti pri roki za sodelovanje v kvizih ali za tehnično pomoč v primeru težav.

Pisalo in nekaj listov papirja boste potrebovali pri izpolnjevanju analognih nalog, morda pa si boste pribeležili tudi kakšne vtise ali opombe.

Gradivo, ki ste ga prejeli z vabilom ali pred začetkom delavnice.

Za klic pritisnite: 041-621-689