usposabljanja, spopolnjevanja in coaching za večjo učinkovitost
tangens
Webinarji in webiworki

Webinarji in webiworki

Čez noč so se naše potrebe zelo spremenile. Digitalna komunikacija je postala naš vsakdan. Potrebujemo nova znanja in nove veščine.

Za nas je bila prilagoditev preprosta:

  • imamo ustrezno opremo in
  • imamo znanje, ki ga lahko tudi na nov način delimo z vami, če to želite.

Za krizno situacijo smo razvili 3 posebne programe:

  • vodenje na daljavo
  • sodelovanje na daljavo
  • organizacija dela doma.

Nekatera znanja in veščine pa so še vedno aktualne – ne glede kje in kako delamo. Tudi te programe smo prilagodili za izvajanje po spletu. Programe si lahko ogledate na naših spletnih straneh:

Izbirate lahko med spletnimi delavnicami (webiwork), spletnimi seminarji (webinarji) in e-učenjem.

Spletna delavnica

Spletna delavnica (webiwork) traja od 2 do 4 pedagoške ure (z motiviranimi udeleženci tudi dlje), namenjena je manjšemu številu udeležencev, ki aktivno sodelujejo v plenarnih aktivnostih in v aktivnostih v sobah za ločene sestanke. Za udeležbo sta potrebna spletna kamera in mikrofon. Izvajalec je v vlogah predstavitelja, moderatorja in facilitatorja.

Spletni seminar

Spletni seminar (webinar) običajno traja med 30 in 60 minut. Število udeležencev je lahko zelo veliko (Zoom Webinar omogoča do 10 tisoč udeležencev), udeleženci pa imajo omejene možnosti sodelovanja: odgovarjanje na ankete, pisanje vprašanj in komentarjev v klepetalnico, če poteka webinar preko videokonferenčnega sitema za sestanke (recimo Zoom Meetings) tudi s pomočjo mikrofona. Izvajalec je pretežno v vlogi predstavitelja, občasno tudi v vlogi moderatorja.

e-učenje

e-učenje lahko poteka kadarkoli imajo udeleženci čas. Glavna prednost e-učenja je v individualnemu ritmu napredovanja (vsak si lahko za učenje vzame toliko časa, kolikor ga potrebuje). Izvajalec je pretežno v vlogi mentorja na daljavo. Glavna pomanjkljivost e-učenja je v omejeni količini živega stika z izvajalcem. Komunikacija med izvajalcem in udeležencem poteka večinoma po dopisni poti, občasno tudi po telefonu ali v obliki videokonference.

Dve pasti krize

v katere se lahko ujamete tako vi, kot vaši sodelavci:

  • pozabljanje in
  • vrzel med “nekaj vedeti” in “tako tudi delati”.

Kljub izrednim razmeram so še vedno možnosti za učenje. Skupaj zmoremo več.