Tangens
Webinarji in webiworki

Webinarji in webiworki

Čez noč so se naše potrebe zelo spremenile. Digitalna komunikacija je postala naš vsakdan. Potrebujemo nova znanja in nove veščine.

Za nas je bila prilagoditev preprosta:

  • imamo ustrezno opremo in
  • imamo znanje, ki ga lahko tudi na nov način delimo z vami, če to želite.

Za krizno situacijo smo razvili 3 posebne programe:

  • vodenje na daljavo
  • sodelovanje na daljavo
  • organizacija dela doma.

Nekatera znanja in veščine pa so še vedno aktualne – ne glede kje in kako delamo. Tudi te programe smo prilagodili za izvajanje po spletu. Programe si lahko ogledate na naših spletnih straneh:

Izbirate lahko med spletnimi delavnicami (webiwork), spletnimi seminarji (webinarji) in e-učenjem.

Spletna delavnica

Spletna delavnica (webiwork) traja od 2 do 4 pedagoške ure (z motiviranimi udeleženci tudi dlje), namenjena je manjšemu številu udeležencev, ki aktivno sodelujejo v plenarnih aktivnostih in v aktivnostih, ki potekajo v ločenih sobah (v paru ali v skupinah po tri). Za udeležbo sta potrebna spletna kamera in mikrofon. Izvajalec je v vlogah predstavitelja, moderatorja in facilitatorja.

Spletni seminar

Spletni seminar (webinar) običajno traja med 30 in 45 minut, udeleženci lahko vplivajo na vsebino seminarja preko klepetalnice in v primeru manjše skupine tudi s pomočjo mikrofona. Izvajalec je pretežno v vlogi predstavitelja, občasno tudi v vlogi moderatorja.

e-učenje

e-učenje lahko poteka kadarkoli imajo udeleženci čas. Glavna prednost e-učenja je v individualnemu ritmu napredovanja (vsak si lahko za učenje vzame toliko časa, kolikor ga potrebuje). Glavna pomanjkljivost pa je v omejeni količini živega stika z izvajalcem.

Dve pasti krize

v katere se lahko ujamete tako vi, kot vaši sodelavci:

  • pozabljanje in
  • vrzel med “nekaj vedeti” in “tako tudi delati”.

Kljub izrednim razmeram so še vedno možnosti za učenje. Skupaj zmoremo več.