Miran Morano

| 12:41

.
Izobraževalni trener, moderator, predavatelj, izvajalec izobraževanj.

Lahko si ogledate posnetek njegovega predavanja  Pozitivna psihologija časa v Cankarjevem domu (Videolectures.net).

Več videoposnetkov …


.In

Picture

Miran o sebi

Rodil sem se v astrološkem znamenju tehtnice leta 1957 v Postojni, odraščal pa v Ilirski Bistrici. Diplomiral sem na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Andragogika mi pomaga razumeti, kako se odrasli učimo, sociologija pa mi pomaga razumeti, kaj se dogaja v skupinah.

Kot šolski pedagog (Ilirska Bistrica, Kranj) sem se učil predvsem sodelovanja z odraslimi (z učitelji in s starši). Kot organizator izobraževanja (CDI Univerzum, Iskra Avtomatika) sem pridobival praktične izkušnje o pripravi in izvedbi kakovostnih izobraževanj ter o hitrem reševanju kriznih situacij. Dosledno sem se udeleževal vseh izobraževanj, ki sem jih organiziral in se učil vodenja, trženja in računalništva. Počasi sem začel tudi sam izvajati določena usposabljanja in tako spoznal, kaj bi resnično rad počel v življenju. Postal sem en od soustanoviteljev družbe Tangram (1989) in ustanovitelj Tangens d.o.o. (1992). Vmesna zaposlitev na Andragoškem centru Slovenije (strokovni sodelavec za multimedijsko izobraževanje) je spoznanje o mojem poslanstvu še okrepila.

Zdaj sem neodvisni izvajalec usposabljanj in spopolnjevanj ter moderator. Za svoje delo sem se usposabljal tudi v tujini. V Angliji (Verax in Video Arts), v ZDA (ASTD) in na Nizozemskem (NVO2).

Najbolj so me navdihnili Barrie Hopson (Lifeskills), s katerim sva sodelovala, ko sem bil zaposlen v Iskri Avtomatiki; Stephen R. Covey, Ken Blanchard, Bob Pike in Marcus Buckingham, ki sem jih spoznal na konferencah ASTD ter Suzanne W. Catana (Facilitation Center), ki je prišla k nam na povabilo Umanotere. Veliko znanja sem si pridobil s študijem in uporabo Video Arts-ovih učnih filmov. Ogromno so me naučili (in me še učijo) tudi udeleženci mojih dogodkov – v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, v Bosni in Hercegovini, Madžarski, Bolgariji in Albaniji.

Publikacije, multimedijski paketi in izobraževalne oddaje:

Miran zasebno

dsc_3965-03.jpg

Za podporo in pomoč sem hvaležen Sonji (zanimivost: imen obeh družb – Tangram in Tangens – se je domislila prav ona).

Družino zaokrožujeta Janž in Katarina. Pomembna učitelja. Morda celo največja.

.

.

..
Fotografija je moj hobi od gimnazijskih let. Na tej strani si lahko ogledate fotografije,
ki so nastale na potovanjih, v hribih in kar tako, mimogrede.

foto-miran-morano.png

Še?

e-mail-3-200px.pngtang-phone.png
.
.

seminarji in delavnice za vodenje, delo s strankami, nastopanje in poučevanje
Tangens | Tbilisijska 116 | SI 1000 Ljubljana | info@tangens.si | (01) 423-01-94 | 041-621-689 | Oblikovano z ljubeznijo | © Tangens, d.o.o.

Opozorilo: piškotek na delu! Prejeli ste varnega in koristnega. O piškotku. Navodilo za izbris.

Na vrh strani