usposabljanja, spopolnjevanja in coaching za večjo učinkovitost
tangens
Uporaba videa pri izobraževanju

Uporaba videa pri izobraževanju

————————————————-

Ta stran je namenjena kupcem e-priročnika Uporaba videa pri izobraževanju.

Tu boste našli vse spremembe e-priročnika, prav tako tudi informacije, ki so povezane z njim. Lastniki starih verzij lahko dobite najnovejšo verzijo po e-pošti.

———————
februar 2018
Google Chromecast Majhen HDMI adapter vam omogoča povezavo vašega televizorja in Android ali Apple prenosne naprave, MAC ali PC prenosni računalnik. Med drugim vam omogoča predvajanje videa na večjem zaslonu, kot je vaš računalnik.

———————

marec 2013

interaktivne table s projektorjem so že bolj dostopne.

We present 1000 – Wi-Fi vmesnik, ki omogoča brezžičen priklop računalnika Win/Mac, tabličnih računalnikov ali pametnih telefonov (Smartphone) na kateri koli TV, projektor ali LCD zaslon saj ima možnost priključitve preko HDMI ali VGA priključka v full HD ločljivosti. Priključite ga lahko tudi na zaslon na dotik (Touchscreen) ali Interaktivna tabla (Interactive White Board).

———————
februar 2013

Snemanje videa in fotografij z Google Glass. Takšno snemanje videoposnetkov omogoča gledalcu videti, kar so videle oči izvajalca. Izjemno uporabno pri prikazovanju izvajanje določenih veščin – recimo kirurška operacija, rezkanje, pletenje. Snemalec upravlja kamero z glasovnimi ukazi. Google Glass tudi predvaja majhen zaslon v zgornjem desnem vogalu očal, ki omogoča nadzor nad posnetki pa tudi dodatne možnosti ob vključenosti v svetovni splet.

Več informacij.

Podobne kamere so že uporabljali športniki, videli smo celo občasen neposreden televizijski prenos smučanja na svetovnem prvenstvu v Schladmingu. Vendar je to prvi sistem, ki omogoča glasovno upravljanje in povezavo v splet. To je zlasti primerno, ko ima snemalec zasedeni obe roki z delom, ki ga opravlja.

Vsekakor pa upam, da ljudje takšnih kamer ne bodo uporabljali na javnih mestih.

——————–

januar 2013

Delavnica o uporabi videa pri prezentiranju in pri izobraževanju.

——————–

januar 2012

naslovnica2012-02.png

Zunaj je nova verzija. Spremembe so:

  • nova naslovnica
  • popravljeno poglavje o snemanju lastnih videoposnetkov
  • popravljeno poglavje o montaži
  • osvežene povezave na spletne strani
  • nove opombe.

——————–

avgust 2011

Apple je prenehal osveževati Final Cut Express (srednje zahtevni program za obdelavo videa) in sedaj ponuja samo še Final Cut X (nadgradnja Final Cut pro).

———————

junij 2011

e-priročnik sedaj vsebuje na novo napisano poglavje o snemanju lastnih video posnetkov

———————