usposabljanja, spopolnjevanja in coaching za večjo učinkovitost
Nov trend: virtualni kazalnik
Nov trend: virtualni kazalnik

Nov trend: virtualni kazalnik

6. oktober 2019

Nov trend pri daljinskih upravljalnikih računalniških predstavitev: virtualni kazalnik.

To je nadaljevanje člankov:

Predlagam, da ju preberete pred tem.

 

Klasični daljinski upravljalniki imajo vgrajen laser, ki oddaja žarek, ki ga predstavitelj usmerja proti predelu, ki ga želi izpostaviti. Kensington se je lotil problema z druge strani. Razvil je Ultimate Presenter™, ki ne oddaja žarkov, ampak omogoča premikanje virtualnega kazalnik. Ultimate Presenter™ sporoča posebni aplikaciji (KensingtonWorks™ Software) kam in kako naj se premika. KensingtonWorks™ Software omogoča tudi prilagajanje velikosti, oblike in hitrosti premikanja virtualnega kazalnika.

Aplikacija omogoča podobo rabo, kot ostali upravljalniki. Pritisnete namensko tipko na upravljalniku in na platnu / zaslonu se pokaže virtualni kazalnik. Z gibi roke v kateri držite upravljalnik, premikate kazalnik po zaslonu.

 

Tisti, ki nastopate tudi v dvoranah z dvema ali več projekcijskimi zasloni, boste veseli tega upravljalnika, sa je virtualni kazalnik viden na vseh zaslonih, ki predvajajo vašo računalniško predstavitev. S klasičnimi upravljalniki je potrebno pokazati želeno mesto na vsakem zaslonu posebej.

 


Vir obeh fotografij: www.kensington.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tudi Logitech ponuja svoj virtualni kazalnik Spotlight Presentation Remote.

Zanimiva rešitev je možnost programiranja tipk “naprej” in “nazaj”. Ustrezno programirana tipka “nazaj” recimo omogoča zatemnitev ekrana (Blank Screen). Potrebno jo je pritisniti in držati, da se zaslon zatemni.

Logitech omogoča tudi programiranje časovnih opomnikov – recimo: naprava lahko zavibrira pred iztekom časa, kar omogoča umirjen zaključek predstavitve.

Od Kensingtonovega kazalnika se najbolj razlikuje po obliki. Spominja na flomaster in zaradi svoje dolžine lahko povzroči, da se predstavitelj začne z njim nezavedno “igrati” z obema rokama.

Vir obeh fotografij: www.logitech.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

Podobno rešitev je že pred desetletjem ponujal stari Remote Budy. Remote Budy je bila aplikacija, ki je lahko spremenila Applov kazalnik v virtualni kazalnik. Današnji  Remote Buddy s dodatnimi aplikacijami omogoča uporabo virtualnega kazalnika tudi na iPhonu in iWatchu.

Vir fotografije: www.iospirit.com